Motorne pile

Da biste odabrali motornu pilu koja je po Vašoj mjeri i u skladu sa vašim potrebama potrebno je ispitati sljedeće kriterijume:

1. ELEKTRIČNE ILI BENZINSKE
Prvi važan kriterijum u odabiru pile je taj da li želite motorni ili električni pogon. I jedni i drugi imaju svojih prednosti tako da ne postoji samo jedan tačan odgovor. Ukoliko živite u urbanoj sredini,i želite koristiti pilu za rezanje manjeg ogrijevnog drveta te imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku, a ne volite buku - onda su Villager® električne pile pravo rješenje za Vas. Ako se planirate baviti sječom drveća i pripremom ogrijevnog i građevinskog drveta, onda za Vas imamo široku gamu motornih pila, različite snage i namjene. Vi odlučite.

2. NAMJENA
Sama namjena i način korištenja pile u mnogome određuju Vaš izbor. Ako se planirate baviti obaranjem drveća većeg obima i dužine stabla onda treba razmisliti o nekoj motornoj pili veće snage, sa dužom reznom garniturom. Ako pripremate ogrijevno drvo, tu su dvoručne pile manje snage i manje dužine vodilice i lanca. Ukoliko se planirate baviti npr. razgranjavanjem stabala i rezanjem tanjeg ogrijevnog drveta preporuka su jednoručne motorne pile. Izbor je na Vama.

3. FREKVENCIJA KORIŠTENJA
Frekvencija korištenja motorne pile je veoma bitan kriterijum prilikom izbora istih. Ako planirate da je koristite nekoliko puta u sezoni, onda Vam preporučujemo neku od pila iz narandžaste “hobi” linije. Sa druge strane, ako ste zagriženi šumar koji sate i sate provodi u obaranju, razgranjavanju i kraćenju drva, onda su za Vas neke od moćnih motornih pila iz “black edition” linije. Crnu i naranžastu liniju ne razlikuje samo boja, već niz tehničkih rješenja, izbora komponenti, materijala i reznih garnitura. Crno ili narandžasto?

Podelite objavu:
public.blogSidebar
Top