O Villager®-u

O Villager®-u

Osnovan 2005, Villager je vodeći proizvođač i distributer baštenskih i električnih alata i mašina dizajniranih da zadovolje potrebe „uradi sam“ entuzijasta.

Kombinacije atraktivnog dizajna, inovacije, materijala, visokih standarda kvaliteta i društvene odgovornosti zajedno sa preciznim planiranjem i kompetitivnim cijenama su naša glavna dostignuća i prednosti koje nas razlikuju od konkurencije.

Naša misija je stvaranje najbolje “vrijednosti za novac” – kreiranje najboljih proizvoda za baštu i električne alate za široku upotrebu, koji su pristupačni a nude izuzetnu vrijednost.

Naša vizija - Vil­lager nastoji da postane jedan od lidera u Istočnoj Evropi, kao i prvi izbor hobista, zanatlija i farmera. Tamo gde su kvalitet i cijena prednost, tamo ćete nas pronaći.

Naš cilj - Olakšati ljudima život i učiniti ga bogatijim nudeći im kvalitetne proizvode koji su lako dostupni i efikasno zadovoljavaju njihove potrebe.

 

Villager®- činjenice i brojke

Osnovan: 2005. godine

Lokacija: Oficijalno sjedište Villager-a nalazi se u Sloveniji (EU).

Finansijski učinak – stabilan put rasta 

Villager se odlikuje finansijskom stabilnošću i konstantnim finansijskim rastom iz godine u godinu.

 

Ljudski resursi

Villager-ov uspijeh podstiče posvećen tim od 117 pojedinaca koji svoju stručnost i nepokolebljivu predanost unose u svaki aspekt poslovanja kompanije.

 

Paleta proizvoda

Asortiman Villager proizvoda obuhvata širok izbor od preko 300 različitih tipova proizvoda, zadovoljavajući različite potrebe i preferencije naših cijenjenih kupaca.

 

Prodajni uspeh

Villager je ostvario impresivno postignuće u prodaji sa preko 2,5 miliona prodatih mašina do 2022. godine, isključujući ručne alate i pribor. Ovo dostignuće je svedočanstvo zadovoljstva naših kupaca i povjerenja u naš brend. Zahvalni smo na njihovoj stalnoj podršci, koja nas motiviše da kontinuirano ispunjavamo i prevazilazimo njihova očekivanja u obezbeđivanju pouzdanih baštenskih i električnih alata.

 

Kvalitet i inovacije

Mi u Villager-u vjerujemo u postavljanje standarda za kvalitet i inovacije. Naš posvećen istraživački i razvojni tim neprestano pomjera granice, osiguravajući da svaki proizvod odražava najsavremeniju tehnologiju, egronomski dizajn i superiorne performanse. Sa posebnim fokusom na izradu i izdržljivost, nastojimo da nadmašimo očekivanja naših zahtjevnih kupaca.

Historija Villager®-a

·         Osnovan 2005. godine

Villager® je krenuo na izvanredno putovanje koje traje skoro dvije decenije, obeleženo značajnim prekretnicama i nezaustavljivom potragom za izvrsnošću u industriji baštenske opreme i električnih alata.

·         2007:  Proširivanje horizonata

U 2007. godini, Villager® je napravio hrabar korak upuštajući se u kategoriju električnih alata, proširujući svoj asortiman proizvoda kako bi zadovoljio rastuće potrebe kupaca koji traže pouzdane alate visokih performansi.

·         2010: Osvajanje novih tržišta

Prepoznajući ogroman potencijal evropskog tržišta, Villager® započinje prodajne operacije u Evropskoj uniji, služeći široj publici i uspostavljajući snažno uporište u regionu.

 

·         2011: Inovacija je oslobođena – Villager Black Edition

Vođen strašću za inovacijama, Villager® je predstavio renomiranu Villager Black Edition kolekciju, istaknutu liniju proizvoda koja otelotvoruje i stil i funkcionalnost, osvajajući istančane ukuse kupaca.

 

·         2014: Proširivanje dosega

Villager® je 2014. godine napravio značajan korak naprijed osnivanjem nove kompanije u Sloveniji, učvršćujući svoju posvećenost rastu i boljem pružanju usluga kupcima uz povećanu efikasnost i lokalizovanu stručnost.

 

·         2015: Započinje OEM (Original equipment manufacturer) proces proizvodnje

Uvažavajući potražnju za proizvodima vrhunskog kvaliteta, Villager® se upustio u OEM proizvodnju, udruživši se sa liderima u industriji kako bi isporučio izuzetne alate koji ispunjavaju stroge standarde profesionalaca i entuzijasta.

 

·         2016: Villager Store™ - Odredište za alate

Da bi kupcima pružio besprekorno iskustvo kupovine, Villager® je pokrenuo Villager Store™.

 

·         2017: Villager Challenge™

Posvećen njegovanju veština i inovacija, Villager® je predstavio dugo očekivani Villager Challenge™, platformu koja podstiče zanatlije i hobiste da pokažu svoju stručnost i kreativnost na uzbudljivim takmičenjima i događajima.

 

·         2018: Tehnologija baterija - FUSE™

Na čelu tehnološkog napretka, Villager® je predstavio FUSE™ liniju baterijskih proizvoda, koristeći snagu najsavremenijih inovacija za pružanje pouzdanih performansi i poboljšane pogodnosti za korisnike.

 

·         2019: Proširivanje poslovanja - Villager Romania SRL

Nastavljajući da širi svoje globalno prisustvo, Villager® je osnovao Villager Romania SRL, dodatno jačajući svoju posvećenost pružanju izvrsnosti u Rumuniji i njegujući čvrste odnose sa klijentima u regionu.

Villager® je odlučio da investira u baterijske alate nove generacije i razvije napredne funkcije za tržište, koje će pratiti razvoj industrije 4.0.

·         2020: Strateška akvizicija - Semenarna doo Slovenija

U 2020. godini, Villager® je učvrstio svoju tržišnu poziciju preuzimanjem Sjemenarne doo Slovenija. Ovaj strateški potez je unapredio Villager®-ovu ponudu i ojačao našu poziciju kao sveobuhvatnog dobavljača baštenskih rešenja.

 

·         2021: Villager Online: Vaš najbolji izvor za visokokvalitetne alate

Villager je pokrenuo svoju prodavnicu za e-trgovinu, pružajući kupcima praktičan onlajn pristup našim visokokvalitetnim baštenskim i električnim alatima.

·         2022: Osvajanje novih tržišta - Villager-Tools Hungary Kft

Nastavljajući svoje proširivanje poslovanja, Villager® osniva u Mađarskoj Villager-Tools Hungary Kft, sa ciljem da svoje izuzetne alate i usluge približi široj bazi klijenata.           

 

Villager® portfolio

U Villageru® smo posvećeni poboljšanju domova i bašta. Naši pažljivo izrađeni proizvodi su dizajnirani da pruže dosledne performanse, omogućavajući našim klijentima da se brinu o svojim baštama sa lakoćom. Sa raznolikim asortimanom baštenskih i električnih alata, nudimo savršena rešenja za poboljšanje i uljepšavanje spoljašnjih prostora. Vjerujte Villageru® da vam obezbedi visokokvalitetne i dugotrajne alate koji su vam potrebni za stvaranje uspiješnog i privlačnog okruženja.

Četiri grupe proizvoda:

Villager® nudi širok spektar proizvoda organizovanih u četiri grupe:

1. FUSE™: Inovativni alati na baterije za pouzdane performanse i udobnost.

2. Baštenski alati: Pedantno izrađeni alati za baštovanstvo i održavanje na otvorenom bez napora.

3. Električni alati: Robusni alati za „uradi sam“ entuzijaste i profesionalce, koji pružaju preciznost i snagu.

4. Ručni alati: Izdržljivi i precizni alati za „uradi sam“ projekte i profesionalne zadatke.

Naše vrijednosti

U Villager®-u njegujemo skup naših osnovnih vrednosti koje vode naše akcije i oblikuju kulturu naše kompanije:

• Fokus na korisnika

• Usmjerenost na rezultate

• Preduzetnički duh

• Pozitivno radno okruženje

• Posvećenost kvalitetu

• Operativna izvrsnost

Ove osnovne vrijednosti služe kao osnova naše kompanije, usmjeravajući naše odluke i akcije dok nastojimo da pozitivno utičemo na naše klijente, zaposlene i zajednice kojima služimo.

Strategija

• Profitabilan i održiv rast

• Jačanje pozicije na postojećim tržištima

• Širenje na nova tržišta

Strategija robne marke

• Pokriva cio segment u okviru kategorije proizvoda.

• Fokusira se na kategorije proizvoda sa visokim prometom.

• Odlična vrijednost za novac.

U Villageru®, naši proizvodi, vrijednosti, strategija i pristup privatnim robnim markama odražavaju našu posvećenost izvrsnosti i zadovoljstvu kupaca. Kontinuirano nastojimo da isporučimo inovativna rješenja koja poboljšavaju živote naših kupaca.

 

I &R (Istraživanje i razvoj)

Istraživanje i razvoj predstavlja glavnu konkurentnu prednost koja je pretvorila Villager u jedan od vodećih brendova baštenskih i električnih alata u Evropi. U kontinuitetu smo posvećeni razvoju i inovaciji i investiramo u istraživanje i razvoj na visokom nivou. Implementiramo najefikasnije strategije za razvoj novih proizvoda (testiranje i dizajn proizvoda – izrađivanje prototipa – kontrola kvaliteta i testiranje proizvodnje pilot prototipa – finalna kontrola kvaliteta i testiranje), što nam omogućava da postignemo fleksibilno konstruisanje i razvijanje dijelova.

Villager® proizvodi

Villager proizvodi su dizajnirani, testirani, i odabrani tako da zadovoljavaju evropske EC direktive i standarde. Naše proizvode karakteriše visok kvalitet, moderan dizajn, pouzdanost, inovativnost, bezbednost i priuštivost. Izbor Villager proizvoda uključuje pažljivo odabrane baštenske i alate za pokućstvo, testirane u stvarnim uslovima koji zadovoljavaju najviše standarde pouzdanosti. Takođe nudimo adekvatnu dodatnu opremu za bezbednu upotrebu istih. Kompletno iskustvo Villager brenda uključuje usluge nakon kupovine; rezervne dijelove; tehničku podršku i servisiranje. Mi u Villager kompaniji brinemo o našim klijentima i njihovim globalnim, regionalnim ili lokalnim zahtjevima. Gde god da se Vi nalazite, nalazi se i Villager kancelarija u Vašoj blizini koja Vam može pružiti specijalizovano konsultovanje.

Rezervni dijelovi

Naši originalni rezervni delovi se razvijaju uporedo sa Villager mašinama, što znači da zadovoljavaju iste kriterijume i da su testirani na isti način kao i dijelovi koji se koriste u proizvodnji. Na ovaj način su osigurani tolerancija i marginalne performanse karakteristika koje bi trebalo da budu zadovoljene, kao i kompatibilnost mašina i rezervnih dijelova. Rezervni dijelovi su dostupni i nakon što se proizvodnja određene mašine obustavi, tako da lako možete da nastavite da koristite istu mašinu godinama. Efikasna globalna mreža sa snažnim logističkim sistemom obezbeđuje brzu i sigurnu isporuku u regionu, u roku od 24h nakon plasiranja porudžbine. Servisni dijelovi mogu biti deo Servisnog ugovora ili mogu biti naručeni direktno iz našeg servisnog centra.

Servisna mreža

Kvalitet proizvoda se određuje u skladu sa brojem različitih parametara. Jedan od istih je mogućnost servisiranja proizvoda tokom i nakon garantnog perioda, kao i mogućnost nabavke originalnih rezervnih dijelova. Ovlašćeni servisni dobavljači imaju iskustvo i znanje neophodno za efikasno rješavanje širokog spektra problema. Villager servisna mreža se konstantno širi i unapređuje sa ciljem da zadovolji naše mušterije. Villager servisni dobavljači vrše popravke Vaših mašina i nabavku rezervnih dijelova, tako da imate sve na jednom mjestu. Za kompletnu listu servisnih centara, proverite listu Servisne mreže ili pronađite najbliži servis prateći tri prosta koraka sa aplikacije ispod.

Villager® i globalna tržišta

Villager sprovodi personalizovani marketing i aktivnosti vezane za pristup tržištu, kao i niz programa i aktivnosti širom svijeta, krojenih po svakom pojedinačnom ključnom tržištu i distributerskom kanalu.

Nastavljamo da upotrebljavamo naše ključne prednosti u korist inovacije, tehnologije i regulatornog iskustva, dok u isto vrijeme postižemo međusobnu sinergiju između proizvodnje, istraživanja i prodaje.

Naše proizvode prodaju veletrgovci, distributeri, prodajni lanci, specijalizovane prodavnice.

 

Villager® International

Naši internacionalni distributeri dostavljaju proizvode trgovcima. Efikasno sarađuju sa nama, razumiju naše strateške ciljeve i kulturu naše kompaije i održavaju bliske poslovne odnose sa svojim lokalnim kontaktima. Naši timovi rade neumorno na identifikovanju najboljih proizvoda za naše klijente. Oni realizuju svoje aktivnosti na tržištu putem Villager-ovog koncepta trgovine. Povjerenje unutar njihove trgovinske mreže je zagarantovano zajedničkim partnerstvom, posvećenošću izvanrednoj usluzi i brigom o svakom pojedinačnom klijentu.Trgovci su obrazovani eksperti u svojim poljima koji najbolje razumiju zahtjeve i potrebe za određenom mašinom i samim tim pronalaze najbolje rješenje za Vas. Na taj način Vam pružamo, između ostalog, dodatnu kontrolu nad plasmanom proizvoda, odličnu izloženost robe i profesionalne usluge.

 

Villager® marketing

• TV

• Radio

• Oglašavanje na otvorenom – bilbordi, flajeri, ulične reklame, oglašavanje u saobraćaju (autobusi, taxi)

• Profesionalan prisup digitalnom marketingu - Meta, Google, LinkedIn, Viber, Newsletters

• Print - katalozi, lifleti, novine, časopisi

• Oglašavanje na prodajnom mestu

• Plasiranje sadržaja putem društvenih mreža i blogova

• Sponzorstva i društvena odgovornost

Predstavljamo:

  • Villager® e-podrška Nova platforma za B2B komunikaciju i portal za marketing podršku.
  • Villager Store™ - koncept prodavnica sa kombinacijom visoko-kvalitetnih proizvodnih linija i brendova. Villager Store™ predstavlja modernu interpretaciju turbulentne kupovine i lojalnosti klijenata.
  • Villager Challenge™ - započet u svrhe edukacije, prezentacije i prijateljske konkurencije za sve ljubitelje Villager mašina i alata.
  • Villager Demo – prezentacije i demonstracije Villager proizvoda.
Top